روش لجن فعال

 

فرایند لجن فعال

قسمت عمده فاضلاب­ها را مواد آلی تشکیل داده­اند ، در فرآیند لجن فعال باکتری­ها می­توانند با مصرف این مواد آلی موجب تصفیه فاضلاب شوند. باکتری­ها برای رشد و ادامه فعالیت خود به اکسیژن ، آب و خوراک نیاز دارد . خوراک باکتری­ها در واقع همان مواد آلی درون فاضلاب است و آب نیز به مقدار زیاد در محیط فعالیت آن­ها که فاضلاب است وجود دارد . در نتیجه می­توان با تامین اکسیژن مورد نیاز باکتری­ها شرایط لازم جهت فعالیت باکتری­ها را ایجاد کرد ، به همین دلیل اکسیژن را به صورت عمقی یا سطحی به درون فاضلاب تزریق می­کنیم.

در فرایند لجن فعال همان­طور که در شکل مشخص است ابتدا فاضلاب وارد مخزن هوادهی می­شود . در این مکان فاضلاب در دسترس باکتری ها قرار می­گیرد . باکتری ها و میکروارگانسیم­ها مواد آلی درون فاضلاب را با استفاده از اکسیژن تزریق شده  مصرف و جذب خود می­کنند ، در نتیجه با جذب مواد آلی فاضلاب تصفیه می­شود . لازم به ذکر است باکتری­ها بخشی از این مواد آلی که تغذیه کرده­اند را صرف انرژی مصرفی خود و بخش دیگر را صرف تکثیر باکتری­های جدید می­کنند.

پس از فرایند جذب مواد آلی در مخزن هوادهی توسط باکتری­ها و میکروارگانیسم­ها ، مخلوط فاضلاب و باکتری­ها و میکروارگانسیم­ها به مخزن ته­نشینی ثانویه وارد می­شود. در این مخزن به دلیل برخی فعالیت­های بیولوژیکی باکتری­ها و میکروارگانیسم­ها به یکدیگر می­چسبند و ایجاد لخته ­می­کنند . حجم مخصوص این لخته­ها نسبت به آب کمتر است و این سبب می­شود این لخته­ها به سمت پایین حرکت کرده و ته­نشین شود و در اصطلاح لجن بیولوژیکی تشکیل می­شود.

در ادامه فاضلاب خروجی تصفیه شده از یک سمت خارج می­گردد و از قسمت انتهایی دیگر لجن ته نشین شده خارج می­گردد . در قسمت خروجی لجن ته­نشین شده قسمتی از لجن که به آن لجن فعال گفته می­شود به مخزن جهت ادامه فرایند بیولوژیکی برمی­گردد و مابقی لجن که مازاد می­باشد از سیستم دفع می­شود.

 

 

روش­های هوادهی

هوادهی عمدتا به دو صورت سطحی و عمقی صورت می­گیرد که به شرح زیر است :

در هوادهی عمقی هوا به وسیله­ بلوور یا دمنده وارد آب می­شود . هوای وارد شده به سیستم توسط دیفیوزر به صورت حباب­ در عمق آب پخش می­شود . لازم به ذکر است که هرچه حباب­ها ریزتر باشد به دلیل اینکه سطح خارجی بیشتری دارند اکسیژن رسانی به فاضلاب بیشتر شده و در نتیجه فرآیند لجن فعال بهتر انجام می­شود.

متوسط حجم هوادهی توسط دیفیوزرهادر حدود 5 الی 15 مترمکعب درساعت می­باشد.

آبگیری لجن

یکی دیگر از فرایندهایی که عمدتا می­بایست بعد فرایند لجن فعال صورت بگیرد فرایند آبگیری لجن می­باشد تا درصد آب موجود در لجن به کمترین مقدار خود برسد و لجن ما کمترین میزان رطوبت را داشته باشد.

عمدتا برای این کار از روش­های زیر استفاده می­شود :

  1. فیلتر پرس : در قسمت مربوط به فیلتر پرس نحوه کار شرح داده شده است .
  2. بلت فیلتر : در قسمت مربوط به بلت فیلتر نحوه کار شرح داده شده است .
  3. درام فیلتر : در قسمت مربوط به درام فیلتر نحوه کار شرح داده شده است .
  4. اسکرو پرس : در قسمت مربوط به اسکرو پرس نحوه کار شرح داده شده است .
  5. سانتریفیوژ : در قسمت مربوط به سانتریفیوژ نحوه کار شرح داده شده است .

 

ساعات کار

  • شنبه تا چهارشنبه: 8:30 صبح تا 5 بعد از ظهر
  • پنجشنبه: 8:30 صبح تا 1 بعد از ظهر

اطلاعات تماس

  • دفتر مرکزی:
    آدرس : تهران - خیابان کارگر شمالی - نرسیده به بلوار کشاورز - کوچه قدر – پلاک 6 – طبقه سوم
    تلفن : 2-66903901 ، 66910163
    فکس : 66936239
    ایمیل : این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
    این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
    این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
    کد پستی: 1418864544

تلگرام: safiaran@ عضویت 

  •  
    کارخانه:
    آدرس : کیلومتر 50 جاده خاوران – شهرک صنعتی پایتخت
    تلفن : 4572595 - 0233
بالا